Klíče k zabezpečení oken a balkonů






Když se vaše miminko začne plazit a dělat první krůčky, otevře se svět plný nových možností a objevů. Tato nová úroveň nezávislosti vám umožňuje prozkoumat domov z různých úhlů pohledu, ale přináší také nová rizika, zejména v oblastech, jako jsou okna a balkony.

Pohnut zvědavostí bude chtít stoupat, klesat, lézt, a to vše jen proto, aby objevil nový svět, který mu byl donedávna nepřístupný. Připravte se: nadešel čas zavést všechna možná bezpečnostní opatření, abyste se vyhnuli nehodám, které mohou mít fatální následky.

Preventivní opatření od začátku

Od chvíle, kdy se vaše dítě začne samo pohybovat, je nezbytné nainstalovat ochranu na všechna okna v domě. Pády ze značné výšky mohou způsobit velmi vážná zranění, proto není vhodné nechávat jakýkoli prostor nebezpečný.

Totéž platí pro balkony a terasy. Přestože jsou tyto prostory ideální pro využití teplých dnů, představují také nebezpečí, pokud nejsou dostatečně chráněny: miminko může přelézt zeď nebo se dostat mezi mříže a spadnout do prázdna. A nejen to: v závislosti na tom, jak jsou prostory navrženy a z jakých materiálů byly postaveny, může být také řezán, zasažen a dokonce otráven.

Tip: Nepolevujte v domnění, že zeď nebo zábradlí jsou dostatečně vysoké, aby zabránily tomu, aby se stalo něco špatného. Když jsou tam malé děti, všechny balkony musí mít ochranu minimálně 2 metry. A pokud jsou tyče, vzdálenost mezi tyčemi by neměla přesáhnout 10 centimetrů; V opačném případě je třeba umístit další ochranu, která je zakryje.

Možnosti pro všechny chutě

Existují různé alternativy zabezpečení oken a balkonů: mimo jiné mříže, drátěné pletivo, nylonové sítě. Nejdůležitější je, aby byly robustní a pevně nainstalované, aby se nemohly sundat nebo se pohnout. Praktickou variantou jsou například sítě: jsou odolné, levnější než tyče a nerezaví.

Nyní máma Expo 2024

Je třeba vzít v úvahu, že ačkoli jsou sítě proti komárům užitečné, aby zabránily hmyzu proniknout do domu, nestačí k zajištění bezpečnosti otvorů. Bude nutné je doplnit plotem nebo ochrannou sítí.

Bezpečné a funkční balkony

Mnoho balkonů je obvykle přeplněných květináči a dekoracemi, což zmenšuje prostor pro jejich užívání. Tip: dokud je vaše dítě malé, je vhodné zjednodušit výzdobu balkonu a udělat z něj funkční a přátelský prostor, aby jej mohlo bez nebezpečí využívat.

Praktické bezpečnostní tipy

  • Neumisťujte do blízkosti balkonové stěny nebo zábradlí předměty, které by mohly být použity pro lezení. Pokud vylezete nahoru, můžete překročit výšku jištění a spadnout do prázdna.
  • Vyberte si vysoce odolné tyče, pletiva nebo sítě s kostrou, která vašemu dítěti zabrání ve šplhání.
  • Nikdy ho nenechávejte samotného hrát si na balkóně: neustálý dohled je klíčem k zamezení nehod.
  • Jak roste, vysvětlete mu rizika lezení nebo pohledu z oken a balkonů. Vzdělávat ho v osobní péči je stejně důležité jako jakékoli bezpečnostní opatření.

Všechna práva vyhrazena Nyní máma ®





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Magda Rousková
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com


<

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *